Gezond, comfortabel en veilig wonen

Goede ventilatie is belangrijk om comfortabel te kunnen wonen. Een slecht geventileerd huis wordt een vochtig huis. Bovendien heeft slechte ventilatie een negatieve invloed op de gezondheid en het welzijn van de bewoners. Zeker in huizen met oudere verwarmingsmethoden zoals gashaarden en geisers is het opletten: die stoten verbrandingsgassen uit in de woonkamer, wat bij slechte ventilatie tot koolstofmonoxidevergiftiging kan leiden. Aan de andere kant zijn oude huizen vaak zo slecht ge´soleerd dat ventilatie geen noodzaak is. Het nadeel hiervan is echter dat er veel energie verloren gaat.

Een vochtig huis leidt niet alleen tot gezondheidsrisico's, maar zorgt er ook voor dat er meer onderhoud binnenshuis nodig is. Schimmels bijvoorbeeld ontwikkelen zich vele malen sneller in een vochtig huis dan in een goed geventileerd huis. Wees niet bang voor energieverlies ('stoken voor de buren'): moderne ventilatietechnieken zijn in staat maximaal te ventileren met een minimaal verlies aan energie.

Centrale afzuiging
Voor huizen die in de jaren negentig en daarna gebouwd zijn, geldt dat ze over het algemeen goed ge´soleerd zijn en dus een goede ventilatie nodig hebben. Ze zijn dan ook doorgaans voorzien van een centrale afzuiging, die vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week draait. Daarom is het van cruciaal belang dat de centrale afzuiging jaarlijks wordt schoongemaakt. Gebeurt dit niet, dan wordt uw woning steeds minder en minder geventileerd. Het intensieve gebruik van de centrale afzuiging heeft ook als gevolg dat de motor steeds minder krachtig wordt. U hoort de centrale afzuiging nog wel draaien maar het ventilatievermogen is al lang niet meer wat het geweest is.

Als u wilt weten of uw centrale afzuiging een schoonmaakbeurt nodig heeft of u wilt een algehele check van de ventilatie in uw woning, neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u informeren over alles wat met ventilatie en centrale afzuiging te maken heeft.